) Autobusom do Grčke | AutobuskiPrevoz.com
-

Autobusom do Grčke

25/06/2019
Autobusom do Grčke

Grčka je oduvek bila primamljiva destinacija kada su turisti iz Srbije u pitanju. Proteklih desetak godina postaje jedno od glavnih letovališta Srba, koji se sve više okreću prijateljski nastrojenoj politici, ljudima i prelepom moru. Danas gotovo da nema primorskog mesta gde nećete sresti bar ponekog našeg čoveka, a Grci se trude da svojom kvalitetnom uslugom, ljubaznošću i gostoprimstvom zasluže poverenje gostiju.

najpovoljniji prevoz do gr  ke

Ukoliko i vi planirate putovanje u Grčku sigurno se pitate kako najjednostavnije i najlakše možete stići do poznatih grčkih letovališta. Srećom mi imamo odgovor na vaše pitanje. Autobuski prevoz do Grčke je najjednostavniji način da bezbedno i udobno stignete do svog odredišta. Ukoliko niste vozač ili jednstavno ne možete da vozite toliko dalek put onda je autobus idealno rešenje za vas.

Na našem sajtu možete pronaći sve potrebne informacije o polasku autobusa iz Beograda ka atraktivnim turističkim destinacijama u Grčkoj i po najpovoljnijim cenama na vreme rezervisati kartu za svoje putovanje. 


Solun

Solun je već godinama poznata turistička destinacija, koju svake godine poseti veliki broj stranih turista. Ovaj prelepi grad, jedan od najstarijih u Evropi, popularna je destinacija za putovanje čitave godine. Neki u Solun odlaze da bi se odmorili i obišli grad i njegovu okolinu, drugi su više za neki šoping, dok ima i onih kojima je ovo nezaobilazna destinacija na povratku sa letovanja sa neke atraktivne grčke destinacije. 

autobuski prevoz do soluna

Bilo kako bilo, Solun je grad koji može mnogo toga da vam ponudi. Od Beograda do Soluna ima oko 630 km, što je prava sitnica ako vas voze profesionalni vozači kojima je ovo već rutinska vožnja. Da biste izbegli duga zadržavanja na graničnim prelazima i gužve na autoputevima pokušajte da ne putujete vikendom. Ipak, ako idete u šoping morate imati na umu da ponedeljkom i sredom veliki broj prodavnica radi kraće, a neke su čak i u potpunosti zatvorene. Muzeji i spomenici kulutre ne rade ponedeljkom uopšte.

Ako želite da obiđete Solun, najbolje je da krenete od njegove najviše tačke, prelepe tvrđave sa koje se pruža fantastičan pogled na ceo Solun. Osim nje tu je i fascinantni Aristotelov trg, koji se nalazi u samom centru grada i čini nezaobilazno mesto svih turista. Tik uz trg nalazi se i čuvena stara pijaca, a upravo to je mesto gde se često mogu sresti naši ljudi. Nakon toga prošetajte preleom Nikis Avenijom, ručajte u nekom od fantastičnih restorana i taverni i uživajte u opuštajućem pogledu na more. Takođe, ne propustite Trg slobode, Elefherias, kao i Belu kulu koja je zaštitni znak Soluna. U Solunu ima još mnogo toga za videti i obići, a ovo su sama od mesta koja će vas sigurno oduševiti. Ukoliko želite da obiđete ovaj prelepi grad rezervišite svoju autobusku kartu do Soluna na vreme i krenite u avanturu. 


Larisa

Larisa je četvrti po veličini grad u Grčkoj i glavni grad regije Tesalija. Larisa je veoma atraktivno mesto za turiste, jer osim brojnih muzeja, biblioteka, istorijskih građevina nudi i uživanje u brojnim parkovima za decu, ali i mogućnost za večernje izlaske i ludi noćni provod. Ukoliko se nađete u Larisi obavezno obiđite Arheološki muzej, Vojni muzej, Gradsku umetničku galeriju, kao i brdo Frourio, nekadašnju gradsku tvrđavu na kojoj postoji više arheoloških nalazišta. U neposrednoj blizini je i Prvi antički teatar, koji predstavlja zaštitni znak Larise i jedan od najbitnijih spomenika u tom delu Grčke. Od kuluturnih tekovina, Larisa se još može pohvaliti i s "Papasovim mlinom", koji je oličje tradicionalne gradnje zbog čega je i postao muzej. 

autobuski prevoz do larise

Grčka je poznata po divnoj prirodi, pa je tu i veliki broj pravih prirodnih čuda, kao što je dolina Tampe, na samo 30 km od Larise. Kroz usku dolinu protiče prelepa reka Pineos, koja je napravila prelepi uske i dolinu dugačku 10 km i široku svega 25 metara. Na kraju svog toka reka se uliva u Egejsko more, a oni koji su posetili dolinu Tampe veruju da je ovo zaista sveto mesto u Grčkoj. Ukoliko imate vremena i želite da se okupate u prelepom kristalno čistom moru, potrebno je da se odvezete do mesta Agiokampos, Velika i Kokino Nero. Tamo se nalaze prelepe plaže, a preporučuju se  onima koji su željni pravog odmora bez mnogo turista, buke i galame. Larisa je odlična polazna tačka i za brojne druge destinacije poput Olimpa, Meteora, jezera Plastira ili Pelion. Ovo je sasvim dovoljno razloga da na vreme rezervišete svoju autobusku kartu od Beograda do Larise i provedete svoje odmor kao nikada do sada. 


Atina 

Glavni grad Grčke, Atina, predstavlja mesto koje zaslužuje svaki trenutak vaše paćnje. To je grad koji svima može mnogo da pruži, moderan, veliki grad sa preko četiri miliona stanovnika. Bilo da se opredelite da posetite Atinu da biste upoznali definitivno fascinantnu istoriju, kulturu, tradiciju, ili dolazite na vikend da uživate u hrani, piću i izlascima jedno je sigurno - Atina će vam uvek ostati u srcu i rado ćete joj se vraćati.

Mnogima kada spomenete Atinu prvo pomisle na čuveni Akropolj. Nekada kuća bogova, danas jedno od najposećenijih turističkih atrakcija u Grčkoj. Smešten iznad grada, ponosno čuva Atinu i istoriju negujući čuvene hramove Stare Grčke, Partenon, Erehtejon i Hram Atine Nike. Nije dovoljno pogledati slike, nije dovoljno stati ispred ovih drevnih grčkih sponemika, potrebno je čuti priče, verovanja i legende da biste imali potpunu sliku koliki značaj ove prelepe građevina imaju u celokupnoj grčkoj istoriji i kulturi. Osim Akropolja tu je i Novi Akropoljski muzej u kojem su smešteni eksponati iz perioda od 7. veka pre nove ere do helenističkog doba. Još jedna građevina, koja svojim značajem zaslužuje svetsku slavu jeste i Nacionalni arheološki muzej, jedan od najvećih muzeja u Grčkoj. U njemu je smeštena najveža kolekcija starih grčkih eksponata, koji će vas zadiviti svojom lepotom. 

autobuski prevoz do atine

Prošetajte Trgom Sintagma i svakog sata  ispred zgrade Parlamenta posmatrajte čuvenu "smenu straže" koja se odigrava kao prava turistička atrakcija ispred spomenika neznanom junaku. Nakon duge šetnje ulicama Atine, odmorite se i prepustite gastronomskom uživanju u nekom od čuvenih restorana na trgu Monastiraki. Tu imate priliku da kupite suvenire, garderobu, retke predmete i ponesete neko od najlepših uspomena iz prelepe Atine. Sve ovo i još mnogo toga očekuje vas u jednom od najlepših gradova Grčke, a na vama je da na vreme rezervišete svoju autobusku kartu do Atine i uživate u putovanju.  


Leptokarija

Ukoliko još uvek niste odlučili gde biste mogli da otputujete na letovanje, a volite široke prelepe plaće, mirno i čisto more, ukusnu hranu i odličan noćni provod onda je Leptokarija idealno mesto za vas. Leptokarija je mesto smešteno u Olimpijskoj regiji, podno čuvene planine Olimp. Osim nje, tu su i druga letovališta poput Paralije, Olympic beach-a, Nei Porija, Platamona. Ovo malo mirno mesto idealno je za sve generacije. Plaže su široke, peščane, obale uređene i čiste, a šetalište načičkano velikim brojem malih taveri u kojima se služe vrhunksa tradicionalna grčka jela. 

autobuski prevoz do leptokarije

Leptokarija je pogodna za sve, u njoj će uživati i porodice s malom decom i mladi, ali i oni koji su poznim godinama. Ovo mesto za svakog ima da ponudi odgovarajuće sadržaje, pa je savršen odmor ovde zagarantovan. Za najmlađe tu je veliki broj zanimacija za decu, za one željne obilazaka tu su lokalna crkva, šetalište, lokalne suvenirnice i prodavnice, kao i mnogobrojni restorani, taverene, poslastičarnice. Za ljubitelje dobrog provoda tu su kafići i klubovi koji pružaju odličan provod, a s obzirom da nisu na samom šetalištu ne smetaju onima koji su došli na istinski odmor i predah. U toplim letnjim danima radi i čuvena diskoteka, udaljena od Leptokarije 5 km u kojoj možete uživati u gostovanju poznatih grčkih dj. 

Plaža u Leptokaiji je prostrana, peščana i nosi plavu zastavicu za čistoću. U zavisnosti od toga kakav odmor želite možete koristiti ležaljke brojnih beach barova i kafića, uz poručeno piće ili kafu, ali i da postavite svoje peškire na slobodnom delu plaže. Ova plaža je odlična i slobodno trčkaranje dece, jer je dosta široka, pa za sve ima sasvim dovoljno mesta. Ova plaža se takođe može pohvaliti i tuševima i kabinama za presvlačenje, što je čini jednom od boljih plaža u ovoj regiji.Na samo 2 km od Leptokarije, nalazi se i Mylos beach, jednu od najlepših plaža u Olimpijskoj regiji. Tu su i Dvorac Platamon, planina Olimp i Stari Pantelejmon. Kupajte se, obiđite Leptokariju i okolinu i uživajte. Da biste bezbedno i jednostavno stigli do Leptokarije posetite naš sajt i rezervišite svoju autobusku kartu od Beograda do Leptokarije.  


Platamonas

Grčka je zemlja koja nudi mnogo više od samog odmora, kupanja u prelepom čistom moru i sunčanja na najfinijem sitnom pesku. Jedno od mesta koje može da vam ponudi ukusnu hranu, fascinantnu staru tvrđavu, planine za šetnju i uživanje, ali i mesta koja su nekada bila skloništa bogova, zatim manastire, ali i ono što najviše obraduje mališanje, brojne akva parkove. Mali grad, Platamon, nalazi se u južnoj Pieriji. U njemu možete pronaći odlična smeštaj po povoljnim cenama i uživati u prelepoj prirodi, plažama i čistom kristalnom moru. Ovaj grad ima veliki broj prirodnih izvora i banja, pa zato spada omiljeno mesto starijih turista koji žele da se odmore i oporave. 

autobuski prevoz do platamona

Akti Platamona je jedna od najlepšij i najdužih plaža u Platamonu, najvećim svojim delom je peščana, mada ima i delova sa kamenčićima i ljunkom. Za sve ljubitelje avanture tu su i brojni sportovi na vodi, "morske igre", ali i spasioci. Na samoj plaži možete iznajmiti set od dve ležaljke i suncobran po ceni pića i uživati na njima celog dana. Osim svega ovog bitno je napomenuti da ova plaža ima plavu zastavicu, što govori i čistoći i kvalitetu morkse vode. Osim ove plaže tu su i Neos panteleimonas, Kalamaki i plaža Skotina. U Platamonas imate mogućnost i da u večernjim satima uživate u nekim od taverni u živoj muzici i odličnoj hrani. Za nešto živahniji noćni život ipak ćete morati da posetite okolne gradove. Ukoliko odlučite da upravo ovde provedete svoje odmor pravo je vreme da rezervišete svoju autobusku kartu od Beograda do Platamona.


Nei Pori

Jedno od najpopularnijih i najnovijih letovališta u Olimpijskoj regiji svakako je Nei Pori. Izgrađen krajem 70-ih godina, vrlo brzo počeo je da bude izbor mnogih turista koji žele istinski odmor i uživanje. Veoma široka plaža, čak 80 m, odlična je kada su u pitanju porodice sa malom decom. Smešten je na oko 100 km od Soluna, u blizini Platamona, pa možete pešaka ili simpatičnim turističkim vozićem obići i okolna mesta. Pre nego što je doživeo procvat i veliku izgradnju, Nei Pori je bio malo ribarsko selo. Iako se mnogo izgradio, ipak je zadržao taj duh i svojom blagom klimom i blagim vetrom postao omiljeno mesto naročito turista iz Srbije. 

autobuski prevoz do nei porija  1

Plaža u Nei Poriju je jednostavno savršena. Sitan pesak koji neguje vaša stopala, dugačak plićak pri ulasku u vodu, kao i vrlo prostrana i široka plaža čine ovo malo mesto idealnim kada su najmlađi u pitanju. U Nei Poriju gotovo nikad nema velikih talasa, voda je kristalno čista što predstavlja pravi raj. Duž cele plaže prostire se dugačko šetalište načičkano brojnim tavernama u kojima se služe ukusna tradicionalna, ali i internacionalna jela. Osoblje je izuzetno predusretljivo, a u mnogim restoranima će vas dočekati i meni na srpskom jeziku. Osim svega ovog tu je i veliki broj suvenirnica, prodavnica meštovite robe, sladoleda, krofni i tome slično, kao i brojni luna parkovi koji privlače veliki broj razdraganih mališana svake večeri. Ukoliko želite da sa svojom porodicom provedete prelepih desetak dana u ovom primorskom gradiću pozovite nas i obezbedite sebi što pre rezervaciju za autobus koji će vas odvesti od Beograda do samog Nei Porija

Osim ovih tu su i druga fantastična mesta poput Velestina, Korinosa, Lamije, Schimatarije i Kamene Vurle koja vam mogu pružiti odličan odmor, vrhunski provod i uživanje u prelepom moru i pesku. Za sve ovo i još mnoge druge destinacije možete pronaći najpovoljnije autobuske karte, rezervisati ih ili kupiti putem našeg sajta.