) autobusom do italije | AutobuskiPrevoz.com
-

Autobusom do Italije

25/07/2019
Autobusom do Italije

Italija je država smeštena na samom jugu Evrope, sačinjena od Apeninskog poluostrva i tri prelepa ostrva u Sredozemnom moru, Sicilije, Sardinije i Elbe. Ova fascinantna zemlja okružena je morima i planinama, što je čini atraktivnom turističkom destinacijom kako leti tako i zimi. Interesantno je i to da Italija u okviru svoje zemlje ima dve nezavisne države San Marino i Vatikan. 

Osim po prelepoj prirodi i bogatoj istoriji i kulturi, Italija je takođe i centar mode, ali i zemlja u kojoj se sprema najbolja pica i testenina na svetu. Bilo da se odlučite da putujete poslovno ili želite da svoj odmor sa porodicom provedete u nekom od prelepih italijanskih gradova treba da znate da do njih možete stići jednostavno i lako, koristeći najpovoljniji autobuski prevoz do bilo kog grada u Italiji

autobusom do italije

Ukoliko želite da vaš odlazak u Italiju bude nezaboravno iskustvo, potrudite se da se dobro organizujete i obiđete što više poznatih gradova, vidite što više interesantnih kulturno istorijskih građevina, ali i da uživate u odličnoj gastronomskoj ponudi po kojoj su Italijani poznati širom sveta. 

Upoznajte najlepše gradove i prepustite se uživanju u putovanju kroz Italiju.


FIRENCA - GRAD GALERIJA

Jedan od najživotopisnijih italijanskih gradova, Firenca, smešten je u centralnoj Italiji, u pokrajni Toskana. Ona predstavlja jedinstveno mesto, grad koji svakog dana okuplja ljubitelje umetnosti i pruža mogućnost da u njemu uživate u velikom broju galerija, od kojih je svaka posebna i nudi neviđeno iskustvo. 

Svaki kutak ovog prelepog grada u sebi krije čaroliju. Upravo ona je često bila inspiracija poznatim pesnicima, slikarima i drugim umetnicima kad su stvarali dela koja su ostala u amanet čitavom čovečanstvu. Neka od najlepših slikarskih platana oslikana su baš ovde, u lepotici Toskane, čuvenoj Firenci. Vratite se u prošlost i osetite dašak istorije, šetajte ulicama koje su nekada bile odraz bogatstva i prestiža, ulice u kojima su živeli i stvarali veliki Dante, Mikelanđelo, Leonardo da Vinči i mnogi drugi.  

autobuske karte do firence

Ukoliko se nađete u Firenci nikako ne propustite da obiđete prelepu Fontanu del Porcellino, koja predstavlja jednu od najvećih turističkih atrakcija u Firenci. Smeštena u neposrednoj blizini pijace Mercato Nuovo i Starog mosta, predstavlja odličnu polaznu tačku kad je obilazak Firence u pitanju. Ovde možete čuti predanje da ova fontana u obliku vepra, donosi sreću svakome ko ga pomazi po njušci i ostavi mu novčić u usta. Sav novac koji turisti ostave na ovom mestu daje se u dobrotvorne svrhe, tako da imate mogućnost i da budete humani. 

Osim ovoga, u Firenci postoji i šest interesantnih mostova, a najposećeniji među njima su Ponte Vekio, koji je omiljeno mesto za kupovinu i Most ljubavi, za koji se vezuje legenda da ko želi večnu ljubav ovde treba da zakači zaključan katanac, a potom ključ baci u reku Arno. Ipak, s obzirom koliko je ovo star most, a katanaca je bilo na pretek, vlasti su odlučile da se ovakvi postupci zabrane, a potom i kažnjavaju. Bez obzira na to, most je izuzetno lep, naročito noću kad oživi u hiljadu iskrica i lampiona kojima je ovaj most osvetljen.

autobusom do firence

Ne propustite da vidite i Palatu Piti i Trg Sinjorija, koji predstavlja pravu umetničku galeriju na otvorenom. Satkan od najlepših umetničkih dela, ovaj trg izaziva divljenje velikog broja posetilaca svakog dana. Galerija Ufici, Trg Santa Kroče, Trg Duomo, Trg Svetog Marka, Danteova kuća i Krstionica Svetog Jovana takođe su mesta koja nikako ne smete propustiti da obiđete ukoliko imate želju da istinski upoznate Firencu. Putujte opušteno i rasterećeno, rezervišite autobuske karte do Firence i prepustite se magiji putovanja ovim delom Evrope. 


BOLONJA

Ukoliko vas put nanese u pokrajnu Emilije-Romanje obavezno svratite u Bolonju, jer ovaj grad ima mnogo toga da vam ponudi. Osim što predstavlja bitan industrijski, poljoprivredni i finansijski centar, Bolonja je i jedan od najbogatijih gradova u Italiji. Stari deo grada osvaja na prvi pogled i nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Ovde imate priliku da vidite najstarije tornjeve, crkve, kao i najstariji univerzitet na svetu, osnovan još davne 1088. godine. I dan danas, ovaj univerzitet radi i predstavlja mesto na kojem se okupljaju mladi sa različitih krajeva sveta, koji žele da dobiju najbolje obrazovanje u ovom delu Evrope. 

Obilazak Bolonje započnite obilaskom Neptunove fontane, koja predstavlja glavni simbol grada i smeštena je na trgu Piazza del Nattno. U podnožju fontane možete videti četiri anđela koji predstavljaju četiri reke, među kojima se nalazi i naš Dunav. Nakon što obiđete Neptunov trg, tu je i glavni trg poznat kao Piazza Maggiore, gde osim palate d'Accursio, možete videti i renesansni Palazzo dei Banchi, zatim baziliku svetog Petronija, koja predstavlja najveću gotičku crkvu na svetu koja je napravaljena od cigle. 

autobuske karte do bolonje

Ukoliko volite šoping, obavezno prošetajte ulicom Via dell'Archiginnasio, gde se nalazi i Gradski arheološki muzej, u kojem možete videti najlepđu kolekciju egipatskih artefaka, koja je jedna od najznačajnijih u Evropi. Osim ovoga u blizini se nalazi i bazilika svetog Domenika, koja krije pravo blago italijanske umetnosti. U njemu se i danas nalazi kovčeg sa moštima svetog Domenika, koje se smatra izuzetno vrednim umetničkim delom. 

I na posletku, kad obiđete sve znamenitosti Bolonje, ne propustite priliku da uživate u vrhusnkim gastronomskim specijalitetima, pre svega poznatim testeninama sa Bolonjez sosom, koji ćete ovde jesti isključivo sa taljatelama, nikako sa špagetama, kao što smo navikli. Osim toga, probajte ukusne pizze, mortadele, sireve i slatkiše, a sve to upotpunite čuvenom italijanskom kafom i neprikosnovenim sladoledima. Veliko uživanje je tu, na vama je samo da rezervišete najpovoljniji autobuski prevoz do Bolonje i uživate svim čulima. 


MILANO - PRESTONICA MODE

Milano je, slobodno se može reći, grad koji živi modernim životom, punim plućima. Iako se ne može pohvaliti s istorijskim i kulturnim zdanjima, ovaj grad je definitivno odraz savremenog modernog doba, poznat po uspešnom poslovanju, bankarstvu i modi. Čuvene milanske revije, svetla ogromnih reflektora i blicevi fotoaparata samo su deo onog što ovaj poznati italijanski grad čini interesantnim za turiste iz svih krajeva sveta. 

Ipak, postoje građevine s kojih možete uživati u nesvakidašnjem pogledu od kojeg zastaje dah, a jedna od njih nalazi se u samom centru grada. Milanska katerdrala je fascinantno zdanje, poseta je besplatna, a pomoću lifta u samoj katedrali možete se popeti na sam krov i prošetati njime. Ako imate sreće da je dan kristalno čist i nema oblaka imaćete mogućnost da uživate u prelepom pogledu koji obasipa grad. 

autobusom do milana

Ako pratite modne trendove i uživate da provodite sate šopingujuči i razgledajući skupe izloge onda je idealno mesto za vas čuvena četvrt Kvadrilatero D'oro, što u prevodu znači Zlatna četvrt. Ako ipak nemate mogućnost da kupujete po zaista visokim cenama, pravo zadovoljstvo je i samo prošetati i uživati u posmatranju jedinstvenih stvari i skupih sitnica kojima su načičkani brojni izlozi svetski poznatih prodavnica poput Prade, Armanija, Versaća, Dolče&Gabane, Feragama, Valentina. 

Ne propustite i da vidite čuveno delo Leonarda da Vinčija "Poslednja večera", mural koji se nalazi u crkvi Svete Marije Milostive. Osim toga ono što ne biste trebali da zaobiđete jeste Milanska skala, svetski poznata opera, a ako niste ljubitelj slušanja opere, preko dana je možete obići i samo razgledati impoznatnu koncertnu salu i unutrašnjost zgrade. I kao i mnogi drugi poznati svetski gradovi i Milano se može pohvaliti predivnom galerijom Pinacoteca di Brera, koja ima impersivnu kolekciju italijanskih slika. Sve je tu, mešavina mode, luksuza, umetnosti, samo treba da poželite i vrlo lako i jednostavno se možete naći u ovom prelepom gradu, zato rezervišite svoju kartu na vreme i putujte najjefitinijim autobuskim prevozom do Milana


PALMANOVA - GRAD TVRĐAVA

Palmanova je italijanski grad veoma specifičnog izgleda,jer je izrađena u formi koncentrične zvezde, sa tri prstena. Pogled iz aviona na ovaj grad ostavlja bez daha. Iako je građen tako da uvek može da se brani od neprijatelja, ovaj grad nikada nije bio cilj ni jednog napadača. 

autobusom do palmanove

Ukoliko se nađete u blizini ovog grada, obavezno svratite i obiđite ga. Jedna od građevina koje s ponosom predstavljaju Palmanovu jeste prelepa Katedrala, koja se nalazi na centralnom gradskom trgu. Osim toga gradić je izuzetno lep, a imate mogućnost i da uživate u šopingu, jer upravo tu postoji veliki broj outlet radnjica koje nude firmiranu garderobu po nižim cenama. Ukoliko volite kupovinu, možete iskoristiti priliku da obiđete grad, kupite neke interesantne stvari i uživate u razgledanju okoline ovog prelepog grada. A ako kupite i najpovoljnije autobuske karte do Palmanove, onda ovo može biti istinski dobro putovanje. 


PADOVA

Na severoistoku Italije, u regiji Veneto, smešten je fantastičan grad, Padova, koji svakom posetiocu ima da pokloni mnogo izuzetnih osećaja, lepota i uspomena. Jedinstven gradić poznat po starim zgradama, prelepim mostovima i istorijskom univerzitetu na kom je nekada predavao čuveni naučnik Galileo Galilej. Iako je neki smatraju širim gradskim područjem Venecije, ona to ipak nije. Ona čuva svoju istoriju, a u srednjem veku je imala veoma veliki značaj, a smatra se i jednim od najstarijih gradova u severnoj Italiji. 

autobusom do padove

Ukoliko se nađete u Padovi, obavezno posetite Baziliku Svetog Antonija, koja dominira centrom starog dela grada. U njoj je spojeno nekoliko različitih arhitektonskih stilova, a cela građevina je u sitnim detaljima koji za ljubitelje umetnosti predstavljaju pravu poslasticu. Sa unutrašnje strane cela bazilika je iscrtana freskama i slikama, koje nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Osim nje, tu je i Pjaca Dei Sinjori, čuveni trg, centar grada i mesto gde se oduvek dešavaju sve bitne stvari, skupovi i takmičenja. Tu je i čuvena sahat kula i crkva Svetog Klimenta. Nakon obilaska ovih građevina imate mogućnost da prošetate dugačkom ulicom koja je nanizana brojnim restoranima, prodavnicama i kafićima u kojima možete uživati u ukusnim italijanskim kafama i čuvenim dezertima. 

Padova turistima ima još dosta toga da ponudi, a u zavisnosti od toga šta volite možete se odlučiti da obiđete prelepu Kapelu Skrovenji, Palatu Rađone, čuveni trg Proto dela Vale ili da uživate u fantastičnoj prirodi koju krije Orto Botanico, mala botanička bašta ili pak fascinantni Kanal Brenta, koji je nekada korišćen za razmenu dobara i trgovinu, a danas predstavlja pravu turističku atrakciju. I to nije sve, Padova krije još mnogo toga, ali da biste doživeli sve njene čari i upoznali do poslednjeg detalja ovaj prelepi italijanski gradić najbolje  je da rezervišete autobusku kartu od Beograda do Padove i sami se uverite šta je to tako čarobno što veliki broj turista svake godine dovodi u Padovu. 


VERONA - GRAD ROMEA I JULIJE

Da li ste čuli za čuvenu tragediju i nesrećnu ljubav dvoje mladih pod imenom Romeo i Julija? Ukoliko jeste onda vam je sigurno prva asocijacija na tu ljubav čudesni grad Verona... Smeštena u severnoj Italiji, Verona predstavlja pravi mali raj za ljubitelje umetnosti, istorije i romantike. Iz svakog njenog kutka prožima se neka interesantna priča, ali i niz detalja koji vas može odvesti pravo malo putovanje istorijom. Mnogi je nazivaju i mali Rim, jer se u njoj mogu videti brojni ostaci antičkog grada iz davnih vremena. 

autobusom do verone

Ukoliko se odlučite da posetite Veronu najbolje je da pronađete najpovoljnije autobuske karte i prepustite se uživanju u putovanju i razgledanju svih bitnih delova ovog zaista fantastičnog grada. Svaki turista koji dođe u Veronu treba da zna da je sam centar grada na mnogim mestima pretvoren u pešačku zonu, pa se pripremite na dugu šetnju. Ipak, za neke delove će vam biti potreban i neki vid prevoza, taksi, javni prevoz ili bicikl.

Trg Piazza dei Signori, sa svojom Ložom Saveta definitivno je mesto koje ne smete zaobići. Osim nje, tu je i prelepi rimski most poznatiji kao Most od kamenog zida i prelepa Porta Palio, kapija nekadašnjih zidina Veone, sagrađena još davne 1561. godine. Nezaobilazan deo obilaska takođe jeste i vinski put do Valpolicella ili Saove, kao i prelepa crkva Santa Maria Antica. Verona je mali grad, a sve bitne znametnitosti nalaze se u samom centru grada i kilometar u krug oko njega. Kada se umorite od obilaska ne propustite priliku da uživate u gastronomskim specijalitetima po kojima su Italijani poznati širom sveta, a u Veroni obavezno probajte jela od konjskog mesa, koja se smatraju njihovim tradicionalnim jelom. Na vreme rezervišite autobuske karte do Verone i uživajte bezbrižno putujući po najpovoljnijim cenama. 


ĐENOVA

Grad koji odiše prirodom, zelenilo koje je pravi raj za oči i prelepa luka okupana talasima čistog i mirnog mora. Đenova je poznata po čuvenom istraživaču Kristoferu Kolumbu, raskošnim palatama i preukusnim mediteranskim specijalitetima. Dobro se organizujte, jer je ovo grad koji ima mnogo toga što biste trebali da obiđete. 

Svoju turističku avanturu započnite od Kraljevske palate, koja je pretvorena u muzej, čija unutrašnjost je vredna svakog vašeg odvojenog trenutka koji ćete u njoj provesti. Soba sa ogledalalima i fascinantan kraljevski tron samo su deo onog što ovo zdanje krije u okviru svojih zidova. Kada izađete iz nje ne propustite Trg Ferari i palate u Ulici Via Garibaldi. O značaju čak četrdeset dve palate smeštene u ovoj ulici govori i to da su uvršetene u Unescovu listu, pa su postale deo svetske baštine. Ako volite umetnost odvojte vreme da pogledate fascinantne slike čuvenih italijanskih umetnika koje su smeštene u Beloj i Crvenoj palati. 

autobusom do   enove

Nezaobilazan deo obilaska su i Duždeva palata i kuća Kristofera Kolumba, kao i gradska kapija Porta Soprana. Fascinantno mermerno zdanje, poznato kao katedrala Svetog Lorenca, predstavlja raj za oči i mesto gde umetnost živi punim plućima. Unutrašnjost katedrale obogaćena je čuvenom slikom Strašnog suda iz četrnaestog veka. Osim nje, Đenova se može pohvaliti brojnim muzejima, koji kriju neverovatne umetničke vrednosti, a Pomorski i Muzej blaga su samo neki koje ne smete propustiti da obiđete. Za one koji vole avanturu, obilazak ogromnog Akvarijuma biće pravo uživanje... Posmatrajte vodeni živi svet i sigurni smo da ćete iz njega izaći prepuni nezaboravnih uspomena. Ukoliko vam se nakon ovog teksta budi žudnja za putovanjem kupite autobusku kartu od Đenove i pravac autobuska stanica. Čeka vas fantastična turistička avantura.  

Osim ovih prelepih italijanskih gradova postoji još nekoliko mesta koja zaslužuju da se nađu na vašoj mapi kad je put u Italiju u pitanju... Posetite Trst i ostite miris pečene kafe, dobrog šopinga i starih vremena. Prelepi gradić Mestre, udaljen svega 10ak kilometara od Venecije, dočaraće vam život prave Italije, mirise i ukuse najukusnije italijanske hrane... Osim njega tu je i Vićenca i Bresa, a da biste ih sve do tančina upoznali kupite najpovoljnije autobuske karte do Italije i krenite u nezaboravno putešestvije koje ćete pamtiti čitavog života. 

I zapamtite, postoji mesto gde možete kupiti autobuske karte za sve ove prelepe gradove i to po najpovoljnijim cenama. Da biste u potpunosti bili rasterećeni potrebno je samo da posetite sajt ili nas pozovete telefonom, a sve ostalo je naša briga.