) Šoping u Solunu | AutobuskiPrevoz.com
-

Šoping u Solunu

26/07/2019
Šoping u Solunu

Solun, grad sa bogatom istorijom i kulturom, jedan od najstarijih gradova Evrope, predstavlja izuzetno atraktivnu destinaciju za putovanje u bilo kom periodu godine. To je grad koji svima ima mnogo toga da ponudi, a u njemu naročito uživaju ljubitelji dugog i kvalitetnog šopinga. Bilo da se opredelite da u Solun odete da biste obnovili svoju garderobu ili da biste upoznali sve što ovaj prelepi grad ima da vam pokaže jedno je sigurno, bićete oduševljeni.

Ukoliko volite da kupujete u velikim tržnim centrima i stalno ste u potrazi za novim sniženjima onda je definitivno vreme da rezervišete autobusku kartu do Soluna, jer je to mesto gde najviše uživaju istinski ljubitelji dugih šoping šetnji, ali i oni koji na brzinu "protrče" radnje, kupe šta žele, a onda uživaju ispijajući kafu ili razgledajući grad. 

autobuske karte do soluna

Ovaj fascinantni grčki grad se može pohvaliti sa dva imena, Solun i Tesaloniki, koje ćete češće videti na tablama ukoliko se nađete na ulicama Grčke. Udaljen od Beograda oko 630 km. Ipak, najveći deo puta je autoput tako da se do njega stiže brzo, a ako koristite autobuski prevoz taj put možete iskoristiti za razonodu i odmor pre početka neverovatne avanture zvane šoping po Solunu. 

Za sve koji s namerom idu radi kupovine bitno je da znaju da veliki broj Grka vikendom dolazi u Solun, pa bi bilo dobro izbegavati te dane, da ne biste više vremena proveli u redovima čekajući nego kupujući. Takođe, ponedeljkom i sredom veliki broj radnji radi skraćeno, a kulturne ustanove poput muzeja i spomenika ponedeljkom su u potpunosti zatvoreni.

Ukoliko se opredelite isključivo za šoping treba da znate da su veliki tržni centri smešteni na periferiji grada. U njima možete kupiti robu poznatih svetskih brendova po prilično nižim cenama nego u Srbiji. Tako majice možete pazariti za svega 5e, farmerke za 10e, patike i sličnu robu... Osim poznatih robnih marki, ovde možete pronaći i domaće grčke proizvode, koji su dosta povoljniji, a kvalitet je zaista na visokom nivou. Veliku uštedu možete ostvariti i kupovinom elektičnih uređaja, ali je bitno da sačuvate račun, da ne biste imali problem na prelasku granice.

najpovoljiniji autobuski prevoz do soluna

Osim ovih velikih šoping molova, Solun vam može ponuditi i veliki broj prodavnica u samom centru grada. Veliki broj robnih kuća i izloga sa domaćim i internacionalnim brendova smešteni su u blizini Aristotelovog trga i predstavljaju odlično mesto gde možete kupovati, a nakon toga se odmoriti i opustiti uz kafu ili neko drugo posluženje u okolnim kafeima i restoranima. Tu se nalazi i prelepa promenada tik uz more, koja je odlično mesto za šetnju, razgledanje i uživanje. 

Vodič za ljubitelje šopinga po Solunu:

Ulica Tsimiski - glavna ulica za šoping... U njoj se nalaze prodavnice poznatih brendova poput Zare, Manga, Massimo Duttija,zatim Intimissimi, H&M i mnogi drugi. Pored njih ovde morate obići i robne kuće Nottos Galleries, Fakas, Kanellopoulos, Fenafresh i Plateia. Ovde će svako za sebe sigurno pronaći nešto što će mu se dopasti, a gotovo svako iz njih izađe sa punim kesama i osmehom na licu. 

Ulica Agias Sofias- ukoliko želite da kupite kvalitetne grčke proizvode, ovde vas očekuje veliki broj domaćih brendova sa vrlo pristupačnim cenama. Ovde se možete opustiti, razgledati, šetati... Dugačka ulica proteže se sve do mora, a kako se približavate moru, tako dolazite do skupljih i poznatijih radnji poput Louis Vuittona, Armanija i drugih sličnih..

  opinovanje solun

Proxenoz Koromila - ulica smeštena tik uz more... Sjajni izlozi prepuni firmirane garderobe, nakita, satova i drugih vrednih sitnica... Namenjena za one sa malo debljim novčanikom, nudi vam mogućnost da uživate makar razgledajući raskoš i luksuz. Ipak, kad su velika sniženja i ovde se mogu pronaći kvalitetni komadi po cenama dosta nižim od regularnih. Vredi prošetati...

Egnatia - glavna ulica Soluna, mesto gde sve vrvi od uzbuđenih kupoholičarki, koje jedva čekaju da zađu među rafove i potraže omiljene komade garderobe, cipela i drugih sitnica. Ulica je dugačka 4 km i celom svojom dužinom načičkana je brojnim radnjicama, tako da je izvesno da se za svakoga može pronaći po nešto. 

Avenija Nikis - kada nakon duge i naporne šetnje poželite da se odmorite i napravite kratak predah ovaj trg je idealno mesto za to. Tu imate mogućnost da u nekom od brojnih restorana i kafea popijete osvežavajuće piće, prezalogajite nešto i uživate u prelepom prizoru mora po kojem lagano klize brodići ka pučini.

Solun je grad koji može još mnogo toga da vam ponudi... Istorija, kultura, tradicija... Ukusni gastronomski specijaliteti i specifične grčke večeri... Sve ovo i još mnogo toga možete doživeti na ulicama ovog prelepog grada i njegovoj neposrednoj okolini... Potrebno je samo da kupite autobusku kartu do Soluna i prepustite se fantastičnim novim spozanjama, uživanjima i stvaranju novih uspomena.